Preview

Диетотерапии ожирения: от снижения массы теладо коррекции факторов риска сердечно-сосудистых заболеваний

https://doi.org/10.14341/2071-8713-5223

Полный текст:

Об авторе

F Kh Dzgoeva



Список литературы

1. Бугрова С.А. Терапия ожирения. В кн.: Ожирение: этиология, патогенез, клинические аспекты. Под ред. И.И. Дедова, Г.А. Мельниченко. М.: Медицинское информационное агентство 2004; 386-97.

2. Мартинчик А.Н., Маев И.В., Янушевич О.О. Общая нутрициология. М.: МЕДпресс-информ 2005; 40-91.

3. AACE Lipid Guidelines in: Endocr Pract 2000: 6 (2) / 2002 amended version

4. Adam-Perrot A., Clifton P., аnd Brouns F. Low-carbohydrate diets: nutritional and physiological aspects // Obesity reviews 2006; 7: 49-58.

5. Avenell A., Sattar N., Lean M. ABC of obesity. Management: Part I - Behavior change, Diet, аnd activity // BMJ 2006; 333: 740-3.

6. Buckland G., Bach A., and Serra-Majem L. Obesity and Mediterranean diet: a systematic review of observational and intervention studies // Obesity reviews 2008; 9: 582-93.

7. Cope M.B., Erdman Jr. and Allison D.B. The potential role of soyfoods in weight and adiposity reduction: an evidence-based review // Obesity reviews 2007; 9: 219-35.

8. Lairon D. Dietary fiber and control body weight // Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases 2007 S17: 1-6.

9. Rosalind S. Gibson. Principles of nutritional Assessment. Oxford: university press 2005.

10. Obesity: preventing and managing the global epidemic. Report of a Who consultation on obesity. Geneva: World Health Organization 1997; 218-9.

11. WHO Technical Report 916 // Diet, Nutrition, and the Prevention of Chronic Disease 2003; 1-160.

12. Williamson C.S., Foster R.K., Stanner S.A. and Buttries J.L. Red meat in the diet // British Nutrition Foundation, Nutrition Bulletin 2005; 30: 323-55.


Для цитирования:


Dzgoeva F.K. Диетотерапии ожирения: от снижения массы теладо коррекции факторов риска сердечно-сосудистых заболеваний. Ожирение и метаболизм. 2008;5(4):25-29. https://doi.org/10.14341/2071-8713-5223

For citation:


. Dietoterapii ozhireniya: ot snizheniya massy telado korrektsii faktorov riska serdechno-sosudistykh zabolevaniy. Obesity and metabolism. 2008;5(4):25-29. (In Russ.) https://doi.org/10.14341/2071-8713-5223

Просмотров: 18


Creative Commons License
Контент доступен под лицензией Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2071-8713 (Print)
ISSN 2306-5524 (Online)